גרסה לגולשים עם מוגבלויות גרסה לגולשים עם מוגבלויות
הסל נשמר ל 00:00 דקות

קופת !BRAVO

http://www.habama.co.il/
הצגות

לראשונה בישראל! פרויקט Open Lecture - הרצאה פתוחה - במאי הקולנוע אלכסנדר סוקורוב והקרנת סרט "פרנקופוניה"

ארכיון תאריך: 2 יוני 2016 - 5 יוני 2016

ההופעה ברוסית

תרגום לעברית

משך: שעתיים ו-40 דקות, כולל הפסקה

המופע הזה גם במסגרת המנוי.

פרויקט "הרצאה פתוחה" וחברת yes מציגים:

שימו לב! תרגום סימולטני לעברית (אוזניות) רק בתאריך 3.06.2016, בסיום כל הרצאה, המרצים ישיבו לשאלות הקהל
3.06.2016 - הרצאה של במאי אלכסנדר סוקורוב  " מטרות הממשל ומטרות אומנות עולים בקנה אחד לעיתים רחוקות " והקרנת סרטו החדש "פרנקופוניה"

פרויקט תרבותי-חברתי חדש Open Lecture
- "הרצאה פתוחה" מגיע לישראל במטרה לחשוף את הקהל הישראלי לאושיות התרבות ואינטלקטואלים של רוסיה בת ימינו ולהכיר את עשייתם ממקור ראשון, בסדרת הרצאות מרתקות. מתחילת העונה הישראלית של "הרצאה פתוחה" 2016 זכה הציבור בישראל להכיר מקרוב את אמן האנימציה המיתולוגי יורי נורשטיין ואת כלת פרס נובל לספרות סבטלנה אלכסייביץ'. ההרצאות התקבלו בעניין רב וזכו לשבחים מהקהל והתקשורת.


ב"פרנקופוניה" סוקורוב יוצא למסע היסטורי דרך מוזיאון ה"לובר" בשנים בהן פריז הייתה נתונה תחת הכיבוש הנאצי. "פרנקופוניה" הוא שילוב בין סרט תעודה היסטורי לבין ניצוצות מדמיונו הקודח של סוקורוב. כידוע במלחמת העולם השנייה נהרגו יותר מ-60 מיליון בני אדם. בעוד שחיי אדם לא היו שווים הרבה באותם זמנים, ליצירות האמנות במוזיאון ה"לובר" היה ערך אדיר. כדי למנוע את השמדתן בזמן הבליץ הגרמני, כל היצירות מלבד הפסלים הבלתי ניתנים לניוד, הועברו לארמונות שונים ברוסיה. התהליך נעשה תחת פיקוחו ז'אק ז'וז'אר, מנהל המוזיאונים הלאומיים של צרפת. גורלן של יצירות האמנות תחת הכיבוש הנאצי לא היה ברור. באותם ימים היטלר שלח מטעמו ל"לובר" את היסטוריון האמנות שלו פרנץ וולף מטרניך ונראה שעתיד המוזיאון והיצירות היה תלוי בדיאלוג שבין המנהל להיסטוריון. ( אתר seret.co.il)

ותר מכל "פרנקופוניה" הוא הצדעה ל"לובר" וליצירות האמנות הכלולות בו. הסרט פועל בכמה מימדים: הראשון הוא הדיאלוג שסוקורוב מבצע עם קהל הצופים שלו דרך מסך הקולנוע. סוקורוב מספר לקהל על ההיסטוריה של אותם ימים, מציג לו קטעי ארכיון, מפעיל את דמיונו ואפילו שואל אותו שאלות ומבקש ממנו לחשוב. במימד השני, סוקורוב ממחיז סצנות שהתרחשו באותם ימים, או ליתר דיוק ממחיז בתיווך דמיונו כיצד הוא חושב שנראו המפגשים בין מטרניך לז'וזאר. ברגעים מסוימים הוא אפילו מדבר אליהם. במימד השלישי סוקורוב מסייר במוזיאון ה"לובר" ושם פורצים מדמיונו דמויותיהם של נפוליאון ומריאן - הדמות שסימלה את המהפכה הצרפתית.

אלכסנדר סוקורוב -  הנו אחד הבמאים המוערכים כיום בקולנוע האירופאי. חוקרת התרבות סוזן זונטאג הגדירה אותו כ"יוצר הקולנוע הכי מקורי ושאפתן שפועל כיום בעולם", ושמו הוזכר לא פעם בנשימה אחת עם תיאו אנגלופולוס ואנדריי טרקובסקי. טרקובסקי המיתולוגי ראה בו גאון צעיר. הוא ביים למעלה מ-40 סרטים, זכה בפרס "אריה הזהב" בפסטיבל ונציה על סרטו "פאוסט" והציג 5 יצירות בפסטיבל קאן. בהרצאותיו פותח הבמאי צוהר אל עולם היצירה הייחודי שלו ומשתף את הקהל בניסיונו ובהשקפותיו. 
אלכסנדר סוקורוב למד קולנוע במכון ה-VGIK הסובייטי. בגלל סכסוך שפרץ בינו להנהלת המכון, סוקורוב נאלץ לעבור את מבחני ההסמכה במתכונת אקסטרנית. עבודת הגמר שלו, סרט "קולו הבודד של האדם", נדונה להשמדה, ועל מנת להציל את היצירה, גנב סוקורוב את סלילי הפילם. הודות להמלצתו של הבמאי אנדריי טרקובסקי, התקבל סוקורוב לאולפני ה"לנפילם". סרטיו "מולוך", "טאורוס", "שמש" ו"פאוסט" (עליו זכה ב"אריה הזהב" בפסטיבל ונציה) נחשבים לפסגת היצירה של הבמאי. סרטו "תיבה רוסית" (2002) מורכב מצילום רציף אחד שאורכו 96 דקות, המלווה מספר דמויות המשוטטות במוזיאון ההרמיטאז' בסנט פטרבורג, וחולפות על פני שלוש מאות שנה של היסטוריה רוסית. 
במהלך שנות עשייתו קיבל אינספור שבחים ופרסים (כולל מהאו"ם ומוותיקן). סוקורוב הוא אזרח כבוד בערים ונציה ונאפולי וחבר בחבר הנאמנים של מוזיאון ההרמיטאז'. האקדמיה האירופאית לקולנוע החליטה לכלול את שמו ברשימת מאה הבמאים הטובים של העולם.


הרצאות נוספות במסגרת הפרויקט Open Lecture ישראל:
29-30.07.2016 – שתי הרצאות של מנהל מוזיאון ההרמיטז', מיכאיל פיוטרובסקי: "הרמיטאז' שלי" ו"הרמיטאז' כסנסציה".

גילית שגיאת כתיב? סמן טקסט באמצעות העכבר ולחץ Ctrl+Enter